dijous, de setembre 14, 2006

Catacumba d’esquerres

Fa dies que maregem la perdiu amb la situació de l’immigració. Tant que fins i tot un bon nombre de gent ha volgut dir la seva. Gent de tot pelatge i ofici. Ha estat tertúlia obligada d’estiu i té corda per estona, encara.

Pel que fa als polítics, Duran va obrir el foc i li va caure un devessall d’improperis "progres", tal com marca el políticament correcte. Però resulta que amb el deixar anar el temps, molts altres polítics comencen a fer-li costat. Primer és la befa, la manca de coratge polític per voler reconduir un problema i, després, veient que el problema és més seriós que el tòpic "progre", a fer-ne seguidisme barat.

Del “papeles para todos” que va exhibir el pensament d’esquerres, hem arribat a un altre conclusió, sembla ser molt d’esquerres: el govern espanyol es planteja endurir la llei d’estrangeria, si troba el consens dels partits. Fins i tot Montilla ahir declarava que som al límit en aquesta qüestió. Però no sé el convenciment que hi gasta al respecte. Perquè va diametralment en contra del que fa quatre dies proclamava, arrenglerat amb aquesta pseudopolítica del “papeles para todos”.

Hi ha un personatge especialment sorprenent en aquest escenari: la consellera de Benestar i Família de la Generalitat. La primera sorpresa que em produeix és el seguidisme del Psoe amb el qual actua. Ahir vaig sentir-ne una entrevista a Rac1 i només és qüestió de reescoltar el que s’hi va dir, per tal de veure si la meva apreciació és exagerada.

La segona sorpresa que em vaig dur va ser l’argumentari de factura pròpia: els empresaris creen l’efecte crida en l’immigració perquè es contracta gent estrangera il·legalment i això sembla ser el motiu pel qual milers de persones s’embarquen cap a les Canàries, Barajas o els Pirineus. Abans, però, va fer una referència a un estudi de La Caixa, que segons sembla, també, s’indica de l’efecte positiu per l’economia del factor immigració. Tot plegat, tan estrambòtic com la visió de governar d’en Carod, quan va proposar no comprar bombetes a Phillips.

Aquesta manera d’argumentar al millor estil Mieras, em sembla terrible en una persona que ostenta el rang de conseller de la Generalitat. En aquest tema, que al final la conclusió sigui que la culpa és dels empresaris, crec que demostra tenir una migradesa d’idees absoluta. I un concepte de l’esquerra tronera i de Nodo.

A ERC se li ha dit molts cops que necessita madurar per poder fer-se càrrec de les tasques de govern. Però veient cassos com la Mieras o aquesta flamant consellera, certament la maduració ha de fer presència en alguna banda més.

Certament, l’esquerra fa dies que té l’argumentari encallat en alguna catacumba.

9 comentaris:

bacus ha dit...

Duran tenia raó en part, però l'idiota va voler fotre la seva ideologia per enmig amb "la pascua" cosa que no celebrem ni els d'aquí.

I com tu dius els pogres van atakar això pq era absurd, si s'hagues quedat només amb les coses racionals, els progres s'haguessin quedat sense arguments o haurien d'haver respòs que la proposta era pq els votessin a ells.

Dessmond ha dit...

Bacus,
D'acord. Però penso que hi ha massa mala llet en la política. No cal dir el que es va dir, pel simple fet que fes referència a la pasqua, per exemple. El problema de fons segueix calent, amb o sense aquest comentari.

Anònim ha dit...

Aquí el tòpic de l'esquerra immadura no cola (com amb d'altres...), el discurs en matèria d'immigració d'ERC no ha estat mai la demagògica "papers per a tothom" dels que viuen a la part alta de barxelona ia que són moooooooolt d'esquerres.
Ara bé, la part menys liberal i més conservadora de CiU també té un "rerefons", tradicionalista, que no enten els canvuis i l'hi fan por. no només de religió o de color de pell, sinó també que en els seus pobles hi vagin a viure persones amb accent de Barcelona o (oh!) que parlin en castellà ente ells.

Dessmond ha dit...

Jordi,
No és por el que fa que la gent parli en castellà. I no és una cosa que faci molta gràcia en exclussiva a la gent de CiU. Això tampoc li en fa massa a la gent d'ERC, per exemple.

Anònim ha dit...

Si jo fos fos immigrant (emigrant) i sentís tot el que es diu aquests dies se'm posaria la pell de gallina, de por. Dubt molt que l'interés dels immigrants sigui el dret a votar, venen a Europa a assegurar-se la vida empesos per la imatge que en tenen de veure-ho per la televisió, perquè per pobres que siguin molts països de Sudamèrica o d'Àfrica poden veure per les televions el nivell de vida d'occident. El que no pot ser és que, primer, se'ls ensenyi a pescar, després se'ls vegui la canya però no s'els vulgui comprar el peix. I qui diu pescar, canya i peix diu moltes altres coses. Tan de liberalisme, lliure mercat, emprenadors quan al final a occident tots són uns monopolistes acobardits davant la competència.

Dessmond ha dit...

Anonymous,
Justament el que no hi ha és liberalisme ni lliure mercat a occident. Hi ha molt de poti-poti progre i conservador. I el liberalisme poc i fustigat.

garmir ha dit...

Hola
He leido el interesante articulo en la vanguardia de hoy de xavier sala sobre la inmigración y me parece que lo expplica todo muy bien.
CIU se debe plantear si quiere que Catalunya crezca via inmigración o via empleo de calidad , puede elegir en el pasado eligió via inmigración o sea liberalismo económico a ultranza haciendo que muchos catalanes y españoles perdamos calidad de vida ¿lo que en 1999 aceptaron , sabran rectificar en 20006?

Dessmond ha dit...

Garmir,
L'article de Xavier Sala -un dels grans liberals d'aquest pais- segur que no relaciona el liberalisme econòmic amb pèrdua de qualitat de vida. Justament és tot el contrari
Benvingut al blog.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

MARX ÉS BASIC