dimecres, d’agost 23, 2006

Immigració, polítics i Catalunya

És un d’aquests dies de mundial de futbol. Un dels dos dies on la selecció espanyola va més que inflada perquè encara fa algun un gol. Un d’aquests moments històrics em toca viure’l assegut circumstancialment en un frankfurt de la Rambla. Teca que he de fer a corre-cuita perquè és, també, dia de Liceu.

La cuina bull en un lloc d’aquests. I bull de feina, de futbol i de gent immigrant llatina comandant la rebotiga. La selecció espanyola va fer un gol i l’alegria d’aquell gol fa suposar que hi ha un bon grapat de gent rere la cuina. A la barra, ens quedem sorpresos. Però fou en el segon gol on es desferma tanta alegria per la sort “pàtria” que el núvol d’equatorians comença a entonar una cridòria de “Espanya, Espanya, Espanya” . L’encarregat, de nacionalitat requeteespanyola, els ha de posar a lloc. I que consti que l’establiment no és precisament un punt neuràlgic de la cosa catalana.

La salsitxa se’m posa de través només d’especular com pot ser possible un arrelament, la integració, d’aquesta gent al país que els acull. Fa dies que se’n parla de la immigració. De la moneda de dues cares que representa.

Sóc dels que pensen que la immigració és una oportunitat clara pel país, sense oblidar el que pot representar de positiu pel qui arriba de fora. El problema el veig en els gestors d’aquesta immigració. En la clau tan descaradament electoralista que se li vol prémer a la gestió d’aquesta gran bossa de vots.

El primer globus sonda arriba amb l’organització de la Feria Latina, versió equivalent a la Feria d’Abril. Perpetuar els ghettos en la nostra societat hi ha qui ho troba rendible, perquè rere aquesta iniciativa hi ha un partit polític. Catalanista i d’esquerres, per suposat. Després un segon globus, de més calatge: atorgar el dret a vot a la immigració extracomunitària.

Aquesta legislatura ha esta duríssima, per a nosaltres. Vull dir per aquells que dipositem el vot a l’urna. No vull estendre’m en el culebrot de l’Estatut que ens ha deixat exhausts. Que ha derivat en una convocatòria electoral i que larvadament continua amb aquest invent que eufemísticament s’anomena “precampanya”. Només fomenta més cansament, tot i que anunciï l’hora dels catalans.

Sembla que ara, a més d’augmentar les quotes d’afiliació a la seguretat social, necessitem la immigració per pujar el tan per cent de participació en unes eleccions. Sembla que els autòctons prefereixen viure del subsidi abans que arromangar-se o quedar-se a casa en comptes d’anar a les urnes. El sistema ho permet. Però més que semblar-ho, el que resulta molt cert, és que una bona part de la classe política demostra tenir una idea de país massa grotesca.

L’Estatut n’ha estat un primer símptoma. I la forma d’afrontar el capital que podria representar la immigració, confirma aquesta visió tan curta, mesquina i barroera d’aquests politics respecte de Catalunya.

13 comentaris:

Anònim ha dit...

però ahir no jugava el Barça???
Mira, jo no trobo del tot malament que els immigrants extracomunitaris puguin votar a les municipals, perquè és la representació política que més directament els afecta i, sempre i quan, als seus respectius paisos, nosaltres també poguessim votar si visquessim allà. Ara a unes altres eleccions o sense aquesta reciprocitat, doncs no em sembla bé.

Dessmond ha dit...

Deric,
No acabo de veure la relació de votar en el seu país d'orígen. Crec que al voltant d'axió necessitem un debat a fons, en comptes de servir globus sonda en plenes vacances.

Anònim ha dit...

En tots els pasissos normals els inmigrant poden votar en totes les eleccions....si adopten la nova nacionalitat¡¡¡.

A veure quina gracia ens fa quan partits islamistes governin ajuntaments de catalunya.

I si comencen a posar ordenances en contra l alcohol i a favor del mocador al cap per les dones?

ciencia ficció? esperem que si


Chamb

Dessmond ha dit...

Chamb,
És que el debat em sembla bèstia: donar el dret a vot algú que no pertany al país, que no en tingui la nacionalitat.
Em sembla bèstia una proposta d'aquesta. Tan poc seriós, que qui ho planteja ho fa a l'estiu i a modus de globus sonda. A veure si cola.

Anònim ha dit...

Després de llegir el post no m'ha quedat clar per què et sembla malament la proposta, a part de perquè és una proposta del tripartit, clar.

Si viuen aquí, treballen aquí i paguen els seus impostos aquí... no tenen dret també a triar amb què es gasten aquests diners?

Dessmond ha dit...

Neret,
Em sembla malament la frivolitat política, que es vol disfressar de progressisme.
Mira el que fan altres païssos i després parlem-ne.
Un país seriós no fa política seriosa a base "d'enrollar-se".

Anònim ha dit...

Hola,
Si vivíssiu com jo en un poble on el 33 % dels habitants censats son immigrants, no us faria cap gràcia la proposta. És del tot normal ke l'hagi fet el partit "catalanista" d'eskerres, necessita vots i els treurà de sota les pedres, diga-li immigrants. Però avui un immigrant vota i demà se'n va. És coherent aixó??
Sóc del mon de l'hosteleria i ara sort en tenim dels immigrants. Abans venien a fer la temporada gent d'Espanya fins ke es van instal·lar al poble i ara dels seus fills, molts ja no hi volen treballar, és massa "pringao" currar els dissabtes a la nit i els diumenges.
Veient el fracàs de França, hauriem d'aprendre la lliçó, però em sembla ke no hi ha res a fer, els polítics sempre fent la puta i la ramoneta.
Molt vigilar els subsaharians i cada dia els il·legals ke es colen per Portbou i per l'aeroport de Girona els tripliken. Els ke governen no ho saben o no ho volen saber.
Parlant de diners, jo pago impostos i no trio amb ke es gasten la meva pasta. Ara llegia ke es gastaran un milió d'euros per netejar la imatge d'el Prat dp de la vaga. I lo més divertit és ke la Generalitat tb pagarà. Ves a saber a kines butxakes aniran a parar els meus impostos. Ke encara no hagin publicat les balances fiscals i ERC a Madrit votant els pressupostos és demencial! Apa, no em cabreo més.
Salut,
Dafne

Dessmond ha dit...

Dafne,
Si llegeixes la columna de'n Desclot a l'Avui, veuràs que al teu poble encara sou afortunats.
Ara, no t'emprenyis, que aquest no serà el darrer motiu per fer-ho. I menys quan encara no has sopat!

bellosoli ha dit...

Entenc que els immigrants tenen dret a integrar-se i a la llarga a obtenir el dret de votar com qualsevol ciutadà. Això si, per això han de passar molts anys visquent aquí, suficients com perquè es pugui entendre que la seva ment pensa en aquí, en els interessos del país d'acollida i en els seus propis com a ciutadans d'aquest país. no pot ser que arribin, votin i se'n vagin!

Anònim ha dit...

La meva dona de fer feines és sudamericana. Lògicament, em neteja i planxa les meves samarretes "reivindicatives".
Des que em planxa aquest tipus de samarretes, vaig notar que em mirava amb una cara diferent, fins que un dia en vaig treure l'entrellat: els socialistes, que són aquesta plaga que patim, van explicar als immigrants de l'Hospitalet que "los catalanes, lo que quieren es que Catalunya sea independiente para poderos echar del pais". I, es clar, la dona em veu com si jo fós un neonazi.

El primer que em sorpren és que aquests analfabets morts de gana que fa servir el PSC per "captar" immigrants no es considerin catalans, parlant de "los catalanes" per referir-se a la gent del pais, però sense incloure-s'hi. En segón lloc, em sembla vergonyós (que no vol dir pas que em sorprengui).
I, lògicament, li vaig haver d'explicar a aquella dona com bonament vaig poder que, dels diners que ella paga (ella paga SS i cotitza en règim d'autònoms) Espanya n'hi roba una part, que impedeix que aqui tinguem millors serveis. Que el que demanem els catalans (incloent-la a ella) és que ens déixin de robar. I llavors li van quadrar més les coses.

És de vergonya com corren aquests d'esquerres a manipular la immigració. S'haurien de fer fàstic a ells mateixos.

Anònim ha dit...

és el pacte o tractat de reciprocitat

Marc Arza ha dit...

La immigració torna a ser problema i esperançar i per gestionar-la bé cal no oblidar cap de les dues vessants.

Salut,
Marc Arza Nolla
www.catalunyafastforward.blogspot.com

Dessmond ha dit...

Bellosoli,
Estic d'acord en que cal un cert arrelament per que algu pugui votar. L'acte de votar no en els podem pendre a conya. Sino, pleguem veles.

Karbeis,
Això que dius de la teva senyora de fer feines, també m'ha passat a mi. A veure si tinc temps i en faré un post. Però de conya. Em sembla massa bestia com per fer un escrit seriòs.

Deric,
A mi també em sembla que és simplement questió de sentit comú. Sembla que haguem d'inventar la sopa d'all.

Marc Arza Nolla,
En això estem d'acord. I jo et diria que penso que la immigracióo aporta més coses bones que dolentes. La trobo molt i molt desitjable. Ara, totes les coses serioses que es prenen frívolament poden acabar giran-se en contra. Igual que allò de tenir una clau...