divendres, de març 12, 2010

Massa a la desesperada

Cal remuntar-se al 2001, per tornar atiar el més que discutible argument del “i tu pitjor”. Com si reiterar en el –ara ja- clàssic “la culpa és de CiU” servís per fer més suportable la manca de capacitat mostrada per l’actual govern de Catalunya.

Cal també ostentar una petitesa moral i política fora del comú per arribar a plantar-se davant del faristol del Parlament i només ser bo per adreçar semblant missatge a la població:

"S’ha reaccionat amb molta més solvència que el 2001, per exemple. Afortunadament, les coses han canviat molt des del 2001: avui, el President de la Generalitat ha anat personalment a la seu d’Endesa per interessar-se pel restabliment del servei elèctric; el 2001, el que era conseller en cap, Artur Mas, gastava llum a la pista de ball d’una discoteca"

L’autor –o autora- ha de ser molt conscient que el seu determinat estil de fer política ha tocat fons i que ja ha exhaurit tota la munició de la qual disposava. Quan ja no et queden bales per reposar l’únic que pots fer és mirar d’estampar la pistola al cap enemic, per veure si com a mínim el pots estabornir o obri-li un bon trau. Deixar-lo ben tocat com sigui amb l'objectiu de sobreviure, vaja. Però és que ni la pistola saben llençar aquesta gent. De tant prop com veuen i senten que és el perill, són víctimes de la desesperació.

3 comentaris:

Josep-Empordà ha dit...

Aquest article de'n Quim Torra al Singular defineix amb precissió l'estat en que es troba el cadaver del tripartit:

http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2010/03/el_cadaver_del_tripartit_estes_damunt_la_neu_49020.php

Ç ha dit...

gràcies, bon blog també el teu, me'n faig seguidor!

Josep (sl) ha dit...

La gestió del tripartit ha estat penosa. Fet que no és pot obviar. Respecte el 2001 tan extraordinàries van ser les nevades com les del 2010.

Ara bé al ser extraordinàries dubto que hi hagin gaires canvis de preparació. No som un país Escandinau no pots tenir l'equip i el material, sent com és costós, que saps que sols faràs servir una part considerable de la flota uns pocs dies en el gruix de la vida útil de la màquina.

Si el 2001 els serveis es van desbordar.
Ara, no obstant si hi havien millores aquestes han estat negades per la incompetència del alts càrrecs. En les primeres hores els responsables no eren en condicions de gestionar ni reaccionar amb agilitat a un fet ja anunciat. En Saura a Mallorca i el cap de emergències atrapat en un tren, perden molt temps per actuar. I gestionar uns recursos limitats de la manera més eficaç possible.

i també una diferència ha estat com han actuat tard i malament els responsables. Informant, tard, poc i malament.
La manera com han informat. La manca total de l'autocrítica més elemental i l'excés de sobreactuació en altres casos. Sobreactuació