dilluns, de juliol 06, 2009

Acte de botiflerisme

Avui és dilluns. Toca doncs publicar al Bloc Gran del Sobiranisme. És aquest el post.
Molt bona setmana, si ja has començat les vacances. I sinó, també.

8 comentaris:

Josep-Empordà ha dit...

Una de les coses que em neguitegen dels "independentistes" (els d'avants i els nous que encara no s'han estrena) és que d'aquestes coses no en parlen, com si no els interesses...com si no anés amb ells... com si el dia a dia de Cataluya fos quelcom de molest i farragós que els distreu del seu ùnic objectiu.

I mentres ens independitzem o no...bé haurem de sobreviure, no?.

Dessmond ha dit...

Josep-Empordà,
A mi també em sembla que mentre el paradís no arriba cal gestionar el dia a dia.
També s'haurà d'avaluar això de primar la consideració d'esquerres per damunt de l'interés de país. Vist com va, el resultat és nefast. Des d'un punt de vista nacional i des d'un punt de vista patrioticament social. Nefast.

Anònim ha dit...

Dimecres passat al Parlament també va haver una curiosa votació. Els diputats de CIU van sumar els seus vots amb PP i PSOE amb la finalitata de rebutjar un diàleg parlamentari arribat des de la societat civil a través de la Iniciativa Legislativa Popular.


CIU i els seus amics del PP i del PSOE amb els seus vots van prohibir un debat sobre la demanda ecològica d´una catalunya lliure d´aliments genèticament intoxicats, desvirituats i modificats.

Aquests són els fets, la resta paraules.

Cap responsable d´ERC ni cap persona de l´òrbita independentista catalana ha acusat els convergents de ser uns botiflers.


Els qui eren partidaris del debat parlamentari sobre els qüestionats aliments trangènics van perdre la votació. Aquests són els fets: CIU, PP i PSOE van votar el mateix.

Botiflers?

Tornant a l´assumpte tan polèmic que aixecat tanta polèmica dins de l´òrbita convergent: la constitució del Tribunal de garanties estatutàries. Un tribunal que és per a l´Estat català (la generalitat) si fa no fa el que representa el tribunal constitucional per a l´estat espanyol. Òbviament, ara per ara, l´Estat català no és independent i l´Estat espanyol és opressor.

La Generalitat està constituïda almenys per dos poders: el poder executiu encapçalat pel Govern i el poder legislatiu representat pel Parlament.

Cal diferenciar aquests dos poders. En un sistema de democràcia occidental com el que tenim cal tenir sempre en compte la divisió de poders. És a dir, el
que executi el Govern no sempre ha d´estar refrendat pel Parlament o a la inversa.

Al meu entendre, els diputats de CIU es pensen que són més importants que la resta i que els acords on són necessàries grans majòries parlamentàries ells són imprescindibles. Doncs en aquest cas s´han equivocat.

La constitució del Tribunal de Garanties Estatutàries es pot entendre com un avenç en la construcció d´estructures d´estat. Un èxit polític de l´independentisme català a través d´ERC i del govern tripartit al que donen suport. CIU s´ha dedicat a putinejar i a retardar la constitució d´aquest Tribunal per motius de rendibilitat política i de cadira. Aquests són els fets.

Espero que a nivell del Parlament els diputats de CIU deixin de putinejar i s´acceleri d´inmediat la constitució del Tribunal.

ERC no ha votat res amb el PP i no ha refrendat res i alguns ja s´atreveixen a insultar amb el tòpic recurs del botiflerisme. Fets o paraules? Cap fet, paraules de convergents aixecant les mans enlaire i suor freda sota els pels del nas. Doncs, depilació làsser!


Dimecres passat CIU si va votar al costat del PP i del PSOE per a rebutjar el diàleg sobre els aliments transgènics. Fets! Botiflers?

Paraules: L´agricultura catalana ha de ser una agricultura ecològica, de qualitat i de proximitat entre el pagés i el consumidor?

CIU,PP i PSOE van negar-se a debatre en l´àmbit del poder legislatiu.

ERC diferencia, com ho fa el govern tripartit al que pertany, el poder executiu del poder legislatiu. El cas, de la Llei d´Educació és un exemple. ICV, partit de govern, va votar en contra al parlament d´aquesta llei.
Entenc que ERC també pot fer el mateix si CIU deixa de putinejar i de retrassar per que aquí el fet més important és la constitució del Tribunal i si CIU no col.labora hi han altres majories alternatives a nivell del Parlament.

Un petó als convergents i coneguts que es pensen que insultar dient a ERC botiflers els fa ser més coneguts.

Tribunal de garanties estatutàries? De moment cap fet, només paraules.

Josep-Empordà ha dit...

Benvolgut Dessmond, l'has ben encertat!.

Sembla que aquesta vegada els ha "picat" la banderilla!.

Per cert: Transgènics o pesticides?.

Fam o aliments?.

Cientifics o bocamolls?.

Anònim o Ignasi?.

Dessmond ha dit...

Anònim Ignasi,
Realment et creus el que dius o tens nòmina calabresa?.
Realment consideres un acte de botiflerisme un tema que va de transgènics? O es que t'hi va el pa?
Realment cal tornar a explicar perquè un gol en pròpia porta és un acte de botiflerisme?
Realment consideres un "èxit polític de l'independentisme català" col·locar una delegació del Tribunal Constitucional espanyol a Barcelona? O és que t'hi va el sou?
On collons és el teu grau d'independentisme, quan perds el cul per constituïr un Tribunal que té per finalitat fer-te acatar la constitució espanyola? O és que et perd la vena botiflera?
Això dels petons sobra. Mare meva!. Només em faltaria aquesta!.
I no confonguis les coses o aviat ni et reconeixeràs a tu mateix. No he escrit això per assolir quotes més altes de reconeixement. Simplement perquè he quedat escandalitzat. Com tants d'altres, que no s'omplen la boca amb la paraula independència perquè és una paraula a la qual se li ha de tenir molt de respecte. Frivolitzar-hi és, també en certa forma, un acte de botiflerisme.
Només Lerroux i tu podeu confondre independencia amb transgènics!

reflexions en català ha dit...

Potser sí, que els transgènics són nocius per als humans...

Cesc. ha dit...

Jo era tant contrari als transgènics com ho era a l' abortament lliure i gratuït, de fet segueixo menjant allò que l' hort em dona, ara, veient montilles, corbachos i machacons posats a les nostres vides, tot em fa pensar, que una llei de l' abortament feta un parell de decades abans de quan va ser feta...tot això que ens hagués estalviat. Un montilla avortat, un montilla de menys.
A tothom amb carnet sociata l' avortament els hauria de venir donat com una cartilla de racionament, un simple camí a l' extinció. Tot això que ens estalviariem, tot aquest agraïment que el futur ens donaria. No hi ha res com la generositat.
Salut i independència,
Cesc.

Josep-Empordà ha dit...

Tothom no té la sort de tenir "una caseta i un hortas", i fa menys de 50 anys eram 5.000 milions i ara en som 11.000.

És clar que sempre podem admetre que la "solució", per viure una vida idilica és eliminar 2/3 de la població del planeta...el problema rau en que no tenim cap garantia de no formar part dels "eliminats".

Per cert, tot el que menjem ha estat seleccionat genèticament, el que passa és que el que feian els pagesos durant generacions ara ho fan els cientifics (i d'una manera molt més controlada) en poc temps...i amb moltes més garanties.