dilluns, d’abril 13, 2009

Hora de canviar el xip

Ara que en Tremosa s’en va cap a la London School of Economics, un cop ha trobat pis i escola pels nens i intenta donar d’alta una connexió a internet, ara aquesta prestigiosa institució l’obsequia, gairebé en el seu primer dia de classe, amb una enquesta sobre les eleccions europees. Abans de donar-los el bon dia que els anglesos li responen: tres diputats per a ERC.

En Tremosa comença a desflorar científicament els números que poden portar a tal prestigiosa institució a publicar uns resultats semblants. Parla de projeccions de censos que potser la Unió Europea no ha actualitzat, de determinades demarcacions–aquesta lentitud dels grans complexos funcionarials és irritant!- ens els darrers no-sé-quants-anys i aleshores podria ser que ponderant una derivada o un logaritme neperià, només aleshores, pam!, sense voler, els resultats hagin estat aquests.

Mentre va fent aquesta mena d’especulacions el professor Tremosa, penso: Ramon, ara que hi ets, perquè no cerques en el cens d’alumnes matriculats en els darrers cinc anys. No amb la sana intenció de fer estadístiques ni projeccions. No!. Segur que hi pots trobar més d’una ma negra, catalanista i d’esquerres, que hi va fer esplèndida carrera i que pot haver ajudat a salpebrar els números. Mare meva, que et penses, que es moquen amb mitja màniga, aquests?.

Ramon, amb molt d’afecte: comença a funcionar en clau política més que l’acadèmica. Fins que no deixis l’escó a Brussel·les i tornis a la Universitat.

8 comentaris:

Elisenda ha dit...

http://www.predict09.eu/default/en-us/page2.aspx

Aqui expliquen com han fet l'estudi, bàsicament han ponderat més els resultats dels partits definits com anti-EU i que no estiguin al govern estatal.

En el cas d'ERC m'imagino que l'estimació augmenta pels dos motius: perquè va votar NO a la constitució europea a diferència de CiU i perquè no governa a l'Estat (no deuen haver tingut en compte que si que governa a Catalunya).

Els mateixos autors diuen que els resultats a nivell de cada Estat no són gaire fiables.

Dessmond ha dit...

Elisenda,
Gràcies per a la informació.
Sorpren molt aquesta sinceritat dels autors i seria bo saber que els ha empés fer un estudi que ni ells mateixos es creuen. Quina forma de fer estudis... Mai m'hagués pensat que la "ma negra" fos d'aquesta mena. I ha de ser ben negra perquè diuen que els d'UPyD són considerats de centre.
Sempre sempre hi ha alguna explicació per a les coses. Repeteixo, gràcies Elisenda.

Tremosa,
Els autors són aquests: Simon Hix, Michael Marsh i Nick Vivyan. Crec que ja és hora que hi tinguis una xerradeta. El Sr. Marsh és a Dublín, però. Els altres te'ls pots trobar pel campus.

Elisenda ha dit...

Hola de nou...

És que està fet per a una consultora (Burston-Marsteller)...
són els típics estudis que es fan per diners, i n'hi ha de seriosos i de molt poc seriosos.

Jo quan es parla tan alegrement de potenciar la recerca que tingui una aplicació pràctica, que estigui finançada per empreses, etc, m'esfereïxo una mica perquè no puc evitar de pensar en tot el consulting mediocre que es fa des de les universitats perquè els professors guanyin un sobresou.

Al menys per publicar en revistes acadèmiques cal passar uns filtres...

Bé, tot serà que ara l'encertin i jo m'hauré de menjar amb patates aquestes paraules...

Andreu ha dit...

Benvolgut Dessmond i apreciada Elisabet,

Jo, quan he vist 3, pensava en les eleccions catalanes del Parlament.

Doncs no, eren les europees. I ara ja estem amb el bonisme de sempre. No cal donar importància, ja se sap, el sobresou,...cony, es irresponsabilitat professional de molta gent que cobra i xucla i no torna els diners.

Sobretot els periodistes que ho amplifiquen sense dir ni mu. El 6 i escaig de percentatge que diuen que diuen que tindrà en Jonqueres, es, quina casualitat, la suma dels vots estatals que habitualment treuen sempre entre PNB i CiU.(mig punt menys mig punt mes).

SI en Jonqueres treu mes d'un milio de vots a les europees, a la Elisabet li han fet una putada en no donar-li un lloc segur.......que no es creu ningu.

Ara hem de perdre el temps trobant els perques bonistes a aquest bodri. A veure,la consultora forma part del grup Young & Rubicam, on esta Landor per a fer els canvis d'imatge i 23 empreses mes que viuen de l'engany sofisticat a qui paga. L'enquesta orientativa era per a esbrinar el Parlament europeu i si sociates perdien molt. I com hi ha subvencions per a fer estudis, el mes trapella i mes brut s'ho queda.

Si estessim a un pais serios, algun europarlamentari preguntaria a la comissària Wallström, que val molt i molt i que es honesta com ningu mes, si han pagat alguna cosa a Young. I començariem a veure la cabota.

A mi, realment, el que em preocupa (i no acostumo a fer judicis d'intencions) és que dels fons de la delegacio de la Generalitat a Londres hagin sortit dinars, sopars, excursions, festetes amb algun d'aquests autèntics morts de gana (mireu el seu curriculum..) per a ficar-hi cullerada.

Com tampoc ho podrè esbrinar, Solano ho dirà o ho callarà.

L'explicació mes real que se m'acut, Elisabet, és que en Dessmond hi té mà, a la LSE, i va molt bé per a fer un plé fins les rambles al proper sopar amb en Jonqueres. Cap de grup de 3 eurodiputats, cony: Un sopar que val la pena.

I acabant una mica seriosament, jo no estic gens d'acord amb aquest bonisme i corporativisme (light, diuen,,, no no, corporativisme i corruptela, ben clars)d'excusar-ho tot amb el ja se sap.

A veure, amb aquest relativisme professional resulta que ningu va preveure la crisi financera, i no passa res. El Banc d'Espanya no va intervenir la CCM quan tocava, fa 15 mesos, perque el futur ministre Chaves, i el ministre de Foment d'ara no van voler, perque era una caisa sociata. El que fa els estudis de coiuntura des de fa anys, per decisió digital, d'una caixa catalana, que sembla que sigui la caixa els qui els fa, i no es veritat, resulta, des de la seva independència de sempre, i gran categoria, que es qui prepara els programes economics del partit socialista del nordest, (i no els hi cobra, a la caixa si, ai, Deu meu), i tot això es conegut pero mai comentat, per que ja se sap...


després vé el que vé. El finançament. 4.600 M. €, 3.800; 3.200; 2.500, 1.800, 1.500 o 1.200 el primer any. Tant s'hi val, diuen molts (i no ho dic per l'Elisabet), al final comptarà el que donaran el 2on i el 3er................i una merda, amb perdó.

Bonisme, corporativisme, un altre defecte greu de la societat catalana, molt pitjor, molt pitjor, en els nivells professionals, que en els nivells politics.


Dessmond, puja preus, que la demanda de sopars es dispara!!!

Faig de comissionista?

Bona tarda als dos i a tothom!

Cordialment,
Andreu

joliu ha dit...

El dia que van sortir les dades ja quedava clar que no havien fet cap enquesta si no que es basen en dades anteriors.
Apliquen un sistema de predicció tant infalible com aquell que emprava un veí meu amb el 'comodore' per predir les quinieles. Sempre semblava que s'havia de fer milionari i vinga gastar en quinieles dobles i triples de 'múltiples apuestas' i què sé jo...va morir tant ric com era abans de començar.

Andreu ha dit...

Elisenda, disculpa les errades meves.

Ahir vespre vaig cometre l'errada, imperdonable, de referir-me a l'Elisenda com a Elisabet, i no solament 1, sinò diverses vegades.

Ho sento. Em sap molt greu, Elisenda.

Nogensmenys, com a "atenuant" dir-te que una de les meves filles és diu Elisabet i que la tenia molt present perquè avui ha tornat per alguns dies a BCN de la seva estada de 12 mesos a una universitat anglesa. I suposo que el seu nom el tenia al cap.

Elisenda, disculpa'm. El teu nom, Elisenda, com el de la meva filla, són preciosos, com les persones que els dueu.

Ho sento. Espero que no tornarà a passar.

Cordialment
Andreu


P.S.- I gràcies també a l'amic Cesc que avui m'ho ha esmentat. No me n'havia adonat, Elisenda.

Dessmond ha dit...

Elisenda,
Sembla que on hi ha un cert esperit funcionarial passen aquestes coses. Sigui a l'UE o a la Universitat. La diferència amb les revistes acadèmiques és, potser, que aquesta mena de treball no cal que surtin a la llum pública?.

Andreu,
T'agraeixo molt el teu consell, però no, no pujaré els preus. Això seria especulació i no voldria que hores abans del sopar m'explotés la bombolla.Jo sóc liberal, recorda-ho. Aquesta mena de juguesques no les fem.

Joliu,
I dades que fa temps que es van confeccionar. Que no estan posades pas al dia. Potser si que es van recopilar per primer cop amb un "comodore"!.

Elisenda ha dit...

Hola, Andreu...jo donava una explicació al Dessmond que no s'explicava com des de universitats prestigioses podien sortir aquest tipus d'estudis poc rigorosos...no ho justificava sinó que ho explicava...és per això que advertia sobre els riscos de potenciar i valorar tant la recerca aplicada o orientada cap a empreses, perquè hi ha molt "consulting" mal fet des de les universitats (i que a més representa una competència deslleial amb les empreses del mercat, perquè s'estalvien molts costos fixos). Bé, no em deuria explicar bé. No he anat tant a fons com per analitzar el cv dels investigadors que l'han fet, i per tant desconec aquests possibles lligams que tu esmentes.

El que tampoc acabo d'entendre és aquesta referència a que m'hagin fet una putada, ni crec que aquesta vegada la direcció d'ERC s'hagi plantejat el meu nom per cap llista, ni per suposat em passava pel cap a mi.

L'experiència de les espanyoles ja em va vacunar prou amb aquesta direcció d'ERC.

I cap problema per la confusió de nom, entre Elisabet i Elisenda és molt habitual, avui la secretària del deganat li deia a una Elisabet Elisenda, suposo que de tant dir-m'ho a mi...