dissabte, de març 28, 2009

Ara tot és broma

Al telenotícies de TV3, (després d’un magnífic "espot" que anuncia la normalització de relacions entre l’administració espanyola i l’americana i que presumiblement és el lliurament del primer capítol sobre aquesta història) en Patxi López diu que el PNB ha de saber digerir la derrota. Si hem de fer cas a la informació vessada, deduïm que els nacionalistes bascs no van guanyar les eleccions.

Hi ha una propina informativa, sobre la reunió de l'ala progressista dels G-20 i després arrenca un serial de notícies verdes. Que si l’estany d’Ivars ja és ple a vessar i la quantitat d’aus que hi pondran ous i carcanada, que a Sidney apaguen els llums... Mai havíem gaudit d’informatius més sostenibles.

Acabat el recital amb format de telenotícies, el primer anunci -de propaganda estrictament publicitària- que ha emès aquesta cadena és el que el CAC ha demanat a televisions i ràdios que deixin d’emetre'l, sabent que l’ajuntament de Barcelona diu haver que acatat tal decisió.

Es veu que era important, molt important, arrencar aquella crosta. Ara pot campar aquesta altra sense cap mena d’obstacle. I espera’t a veure com ho farà, tant bon punt comenci oficiosament la campanya pre-electoral. Això ho recordarem com una innocent broma.

13 comentaris:

Carles Banús i Puigivila ha dit...

La veritat és que aquest vespre he tingut la mateixa sensació mirant el TN.
S'han passat més estona parlant de l'apagada de llums que de qualsevol altre tema. Per exemple han estat poc menys de 15 segons per parlar del fals suport que ICV dóna al Saura.
Tot plegat fa pudor a cortina de fum per evitar parlar dels temes més seriosos que de moment estant quedant aturats.
Això si, encara no ens han anunciat que els "tomàquets tornen a tenir gust de tomàquets". Tot arribarà....

Dessmond ha dit...

Carles,
No demanis coses que són de roent campanya electoral. Tot arribarà. ara, de moment, tot és una gran conya marinera.

Adrià Izard ha dit...

Cada dia rebem exemples que TV3 no es mana desde Sant Joan Despí sinò desde el carrer Nicaragua. Les notícies s'amaguen, les parida-notíces verdes guanyen protagonisme i cada dia fà més pudor a cremat.A mi també m'ha quedat aquesta sensació mirant el tn i no és el primer dia. Per possar un exemple. Jo abans sempre mirava les notícies per internet a 3cat24.cat de tv3 ara ho faig a lavanguardia perquè 3cat amaga informació i treu ràpidament l'informació dolenta pel tripartit que n'hes molta. Només hem de mirar qui ocupa tot el matí, el sociata del Cuní. I la Melero a les 11 i mixa de la nit... per aquí es veuen per on van els trets. No sé que esperar durant la campanya electoral però pot ser bestial.
Bona nit.

Josep-Empordà ha dit...

Aquesta sensació de manipulació, amic Dessmó, crec que és generalitzada, però, el cas és que ho tenen tot, tot i tot sota control, i no només aquí.

Per trobar quelcom que no faci un tuf a PSOE que tira d'esquenes, has de sortir del foc PSOEcialista per caure en les brases de les TDT,s VEO o Intereconomía.

Estem sitiats!!.

reflexions en català ha dit...

El senyor Peris va començar el TN amb un fantàstic "objectiu complert: el president ZP s'ha reunit amb el número dos..."

De vergonya aliena.

What level!


Estarem distrets.

Cesc. ha dit...

Jo en canvi, benvolgut Dessmó, estic encantat de la vida. La blogosfera en general i la catosfera en particular permeten el contrast d' informació i copsar la magnitud de l' estafa televisiva. A l' agost farà un any que no miro cap TN si no és per accident, voluntàriament cap dia, mai. Tinc la sensació d' haber guanyat en criteri propi i sobretot en no ser influenciat per imatges curosament escapçades.
A l' agost, just abans de deixar-ho córrer definitivament, feia l' exercici de mirar el TN sense volum de veu, en treia unes conclusions, després m' el descarregava del web i l' escoltava sense imatge...resultats sorprenentment contraposats. Per no acabar ximple, vaig prendre la precaució terapèutica d' evitar l' esquizofrènia a que aquell desori m' abocava.
Avui no em sento gota assetjat com diu l' amic Josep, ans al contrari, tinc la sensació d' haber ampliat la perspectiva.
Salut i independència,
Cesc.

marius ha dit...

Benvolguts: Fa anys que els TN són la veu de Nicaragua (el carrer). Pel que fa Euskadi, fa dies, molts dies, que es parla (sense dir-ho) de Patxi López, el guanyador de les eleccions, quan en realitat les va perdre i si no fos per la il·legalització dels vots batasunos, no tant sols podrien formar govern. Com a casa nostra, vaja.

Si que és cert que ens queda la blogsfera, però estem massa dividits en milers de blogs amb desenes de visites (que són molt poques). I això no els espanta.

Carles TV ha dit...

Volien arrencar la crosta nacionalista i ara faltarà mercromina a dojo per la llaga progressista que no para de rajar....Quins TN's més tendenciosos, mare meva!

Anònim ha dit...

Benvolgut anfitrió,

Em sembla que no és el primer cop que aconsello: Four arguments for the elimination of television de Jerry Mander (existeix en castellà).

Salut i independència!

L'adlpo

Dessmond ha dit...

Adrià,
Ahir vaig tenir una estona per mirar Barcelona TV. Em va simplement escandlitzar. La programació tota ella és un gran espot publicitari. I TV3 porta camí de fer la mateixa fi.
Per cert, que les audiències de la Melero fan fredar... Si, tinc ganes de veure què passarà a les eleccions. Però veient aquest aperitiu...

Josep-Empordà,
Sort que encara ens queda internet. Jo darrerament el que faig és enxufar la televisió a l'ordinador i veig les coses que realment m'interessen. Per televisió.

Reflexions en català,
Si, si, aquest serà un culebrot dels bons per rentar la imatge del totpoderós ZP i de la Chancón, que resulta ser una magnífica candidat per a presidir el govern espanyol!. Això diu en Sopena, per alguna altra banda... és com una secta que ho té absolutament tot sota control.

Cesc,
S'agraeix la teva contribució a l'optimisme. I raó no t'en manca. Certament, que si tresques més enllà del que és la racció diària de TV te n'adones de com perds l'estona. Jo per això he convertit l'aparell de televisió en pantalla d'ordinador.
Salut i independència.

Marius,
Això d'en Patxi López és més que una vulgar manipulació. És colpisme de baixa intensitat. No hi ha pistoles, però democràticament parlant és innaceptable.
El problema de la blogosfera és la fractura digital. Hi ha encara massa gent que no n'és usuari regular. Massa.

Carles TV,
Quan hom parla de treure una crosta és perquè n'hi vol posar una altra, la seva. Em meravella que uns ho puguin fer, fins i tot, advertint-ho en seu parlamentària. I el fiscal de torn, sempre tant atent, no hagi mogut un dit per salvaguardar l'estat de dret.

Anònim ADLPO,
Bé, en tot cas s'agraeix la teva insistència!.

Agnès ha dit...

Els TN cap de setmana ja fa molt de temps que són infectes. Jo els sento de resquitllada i encara m'encenc. Aquest dissabte va ser de puta pena. Estic segura que els preparen i els perpetren els més abjectes representants dels iniciativos infiltrats i altres antisistema i verds pseudoecologistes que no tenen res més en què distreure's i es dediquen a amargar la vida als pobre ciutadans amb la idea que quan tots siguem com ells seren absolutament feliços. Si només veure i sentir la presentadora ja està tot dit, home. Una espècie d'home-dona asexuada, una mena d'adolescent hermafrodita, exrecepcionista o administrativa de la Fundació Tàpies, que parla el català com si escupís, com si li fes fàstic parlar aquesta llengua, sense saber on col·loca la veu ja que la impressió és que la treu com si l'apuntessin amb una pistola al clatell per obligar-la a esputar aquesta mena de glopades vomitades amb espasmes que treu de l'aparell fonatori. Igual, igual que els adolescents que canvien la veu i fan galls. Qui l'ha triat, aquesta noia? O hauria de dir noi? No oblidem en cap moment que la Terribas és qui decideix en últim terme qui presenta o qui no presenta un espai, i molt més els informatius. En definitiva, la Moniqueta, la reina de nedar i guardar la roba i de surar en l'aiguabarreig, és la culpable que els soferts teleespectadors haguem d'aguantar, per activa o per passiva, l'horrible engendre delirant en què s'han convertit els TN de cap de setmana.

Anònim ha dit...

Feu pena. O riure. O cagar

Dessmond ha dit...

Anònim,
Potser sí, però no ho fem encara tant bé com tu.