dimarts, de juliol 01, 2008

Consulta B*

Celebrat el congrés d’ERC, sembla que els Blocs amb Estrella han de tancar la barraca. Aquest invent fou ideat per a donar un cop de mà a l’opció representada per RCat. El vam formar inicialment un grup de gent diversa, que després es va anar eixamplant i creixent. El denominador comú fou una visió transversal d’entendre el nacionalisme. Prioritzar el país més que l’eix ideològic; aquesta era la recepta.

Després que ERC ha tancat tot el seu procés renovador, té sentit continuar aquesta empresa?. Com a bons catalans que som, ja han sorgit dues visions. Una que apunta al tancament i punt. Una altra que en propugna la continuïtat. Que cal seguir la iniciativa donat que hi ha moltes excuses que encaixen perfectament en aquesta visió àmplia de país.

Perquè no parlar del congrés de CDC? O de la seva relació amb Unió?. Perquè no parlar de la moció de censura a can Barça?. Perquè no començar a tractar la més que segura retallada de l’Estatut, passat l’estiu?. Perquè no ventilar tantes i tantes coses, a partir de tenir un espai comú, de mínims, que manifesti clarament que el catalanisme, nacionalisme, sobiranisme, independentisme apunta en la mateixa direcció?. Blocs amb Estrella podria ser aquest espai?.

Aquestes disquisicions les haurem de resoldre aviat. Hi ha qui vol matar el tema aquí i hi ha qui ho veu com un projecte amb més futur. He de dir que el debat ha estat sempre molt educat i endreçat i tothom ha defensat la seva postura amb correcció absoluta.

Abans no tanquem el tema definitivament –hi ha qui vol fer-ho al voltant d’una paella i hi ha qui troba l’arròs massa llefiscós-, voldria saber la teva opinió, abnegat lector d’aquest blog. Creus que hi ha motius suficients per mantenir un espai virtual catalanista, amb la sana voluntat de voler ser un referent sòlid per a les idees nacionalistes, més enllà de partits polítics?. O creus que els B* ja han acomplert la seva missió?.

Mentre espero el dia D, a veure si matem el portal o no -a cop de paella..., o no-, agrairé el teu punt de vista. Per no influir-te en aquest debat permet-te’m que no em defineixi, fins el proper post. Voldria sentir arguments fets des de l’objectivitat màxima. Gràcies a la bestreta!.

21 comentaris:

Anònim ha dit...

Benvolgut Dessmond,

I qué tal reconvertir-ho en aixó?:
http://blocgran.cat/

Sembla una bona idea, no?, i a més té una cosa de la que ens hem d'alegrar: la transversalitat a la que l'actual i l'anterior direcció d'ERC han fet tant de mal.

Cordialment.

Dessmond ha dit...

Josep-Emporda,
Ahir em vaig assabentar de l'existència de blocgran.cat. Però desconec el detall del funcionament. Sé, això si, que hi ha gent que ha participat molt activament amb B*.
La transversalitat que tant t'alegra, ja és marca de B*.

Anònim ha dit...

home, si l'invent fou ideat per donar un cop de ma a RCat caldria tancar-ho, ja que les eleccions ja han passat.

No crec q sigui bo mantenir la tensió tant de temps. B* va estar bé, suposo, per a visualitzar la opció Carretero, però ara suposo que els d'E heu de treballar desde dins i no pas desde la dissidència, no?

Anònim ha dit...

Jo no he participat en els B* perquè no acostumo a parlar de política al meu blog: fa temps ho vaig fer assíduament però el seguidisme cec de la gran majoria de blogs polítics vers els partits en si, em van fer desistir.
És per això que em sembla una gran idea una plataforma transversal que sigui capaç de destriar el politiqueig partidista de l'opinió personal en clau de país vers els diferents partits catalanistes.
Així doncs, un petit canvi de rumb per mantenir aquesta essència em semblaria molt interessant i enriquidora...

Anònim ha dit...

Benvolgut Dessmond i Josep-Empordà:
El bloc gran del sobiranisme i el blocs amb estrella són perfectament compatibles i complementaris, perque tenen una filosofia diferent.
El nou bloc es presenta participatiu i obert, però restringit a set blocaires, tots ells molt bons, capdevanters. Amb un sol post diari cadascú rotatòriament. Sembla, a priori, interessant. Tampoc és adscrit a cap partit concret, és transversal.
El B* és obert a tants blocaires com vulguin adherir-s' hi, i tot i que va néixer amb l' objectiu de donar suport, no necessariament militant, a la renovació d' ERC, no crec que un cop engegat no pugui seguir aglutinant entusiasme per altres causes nobles...fins i tot diverses simultaneament. És un punt de trobada.
Salut i independència,
Cesc.

Anònim ha dit...

Benvolgut amfitrió,

Com a lector quasi diari i opinador eventual, goso suggerir que tanqueu barraca. Feina feta (ben feta), però projecte acabat. Trobo més interessant que conspireu en coses noves. Bé, de fet és el vostre temps el que està en joc. Voslatres mateixos...Per cert, elimineu el TV i viureu millor.

Salut i independència!

L'anònim de la porta oberta

Noctas ha dit...

M'he pasat pel teu blogg i és molt interessant..saludus

Dessmond ha dit...

Greips,
El portal va sorgir per donar un cop de mà, entes com una bona causa. El que demano jo és si totes les bones causes comencen i acaben amb RCat. Jo mateix no sóc militant -i dubto que votant d'ERC. Vull dir-te que el tema era transversal transversal. No som rebotats, sino ciutadans amb criteri i opinió.

Jordi,
Gràcies per la teva opinió. Crec que captes molt bé l'ànima de tot plegat.

Cesc,
Desconec la dinàmica. Suposo que aviat en sabré alguna cosa més, donat que una bona part dels blogaires ja ha participat en la creació de B*.
Si les coses són com dius, B* és un projecte ben obert.

Anònim de la porta oberta,
Però obrir i tancar projectes per una sola cosa, és cardat. B* ja s'ha fet el seu nom, és una marca coneguda. Cal desprofitar això?. Saps el que costa posar en marxa una idea?.

Noctas,
Gràcies pel teu amable comentari. El teu blog també em sembla molt assenyat. Clar, que sent de Gràcia no podia ser d'una altra forma. Com el meu cas.

Anònim ha dit...

Benvolgut anfitrió,

Insisteixo en que el temps és teu, ara bé, si tu enquestes, jo contesto. Ja he comentat anteriorment que no sóc militant, però si votant. No m'ha agradat el resultat final, però no crec que calgui mantenir les diferents plataformes de recolzament. Per contra, trobo que hi ha d'altres projectes més engrescadors, adressats a la majoria del país.

Salut i independència!

L'anònim de la porta oberta

Anònim ha dit...

Benvolgut Dessmond,
No hi ha massa misteris, a mi en Manel m' ho va explicar durant el Congrés...per això us porto una mica d' avantatge.
Però, si passes per can Sort, i, a més, et llegeixes el post d' ahir del bloc gran, veuràs quina és la filosofia, amb el d' en Manel avui ja no et queden ni serrells per aclarir.
Pel que m' han explicat els amics de la Plataforma, els estatuts de CDC són més aviat restrictius per fer segons quina patum. Però bé, personalment penso que no volen tibar massa la corda del front extern i centrar-se a l' intern. De fet no és un bloc de cara al Congrés de CDC, penso, no hi ha temps ni per posicionar-lo, sinó un indret, un experiment de futur.
Però com ja saps jo no sóc partidari de la dispersió sinó de tenir eines potents, que des de l' independència individual catal.litzi neguits col.lectius.
En parlem properament.
Salut i independència,
Cesc.

joliu ha dit...

Bona tarda Dessmond.
Després d'una pila de dies d'ensopiment i nul·la activitat blogaire, faig el meu primer comentari de més de tres ratlles.

Penso que Blogs amb Estrella està prenyada. De fet ja ha parit, amb un silenci sorprenent, un blog que defensaré i del que n'espero grans gestes. Ara cal decidir si el part serà múltiple i què més en volem extreure.

A mi m'agradaria extreure'n quelcom de positiu, quelcom que sumi. Alguna cosa, no necessàriament un blog, que n'extregui el sentit de país i que es pugui compartir amb TOTS els que no pretenguin remar en rumb a Espanya, si no en sentit contrari.

No vull més camps de batalla plens de cossos de germans.

Anònim ha dit...

Jo crec que val la pena continuar. Vam néixer per donar suport a Reagrupament però no som cap eina d’ex-ERC. Som independents i podem fer el que vulguem. Tenim un portal on podem trobar-nos i on ens poden trobar, tenim llibertat per dir els que ens doni la gana i compartim el que tu dius: prioritzar el país més que l’eix ideològic.

Aquest podria ser el nostre lema, el mateix que ha defensat Reagrupament.

Ara no seria contradictori continuar el camí amb el mateix esperit que al principi però tractant temes de més abast, no solament les que tenen relació amb l’ex-ERC.

Caldria explicar el procés al portal, una mena de justificació d’aquest pas, i ja està.

La iniciativa del Bloc Gran del Sobiranisme m’agrada (tret del nom), però no té res a veure amb B*.

Salut i vejam què passa.

Anònim ha dit...

Jo sóc de l'opinió que no s'ha de tancar. Gràcies a B* he conegut un munt de blocaires i he fet un munt de reflexions que no hauria fet d'altra manera. Per mi és un punt de trobada necessari, que potser cal recondoir, per fer-lo encara més transversal.

Aquest projecte blocgran.cat el veig molt interessant però limitat a 7 opinadors, cosa que no passa a B*. Calen llocs on aglutinar la gent, cal potenciar la transversalitat, i B* ha aconseguit precisament això.

salut
Esteve

Dessmond ha dit...

Anònim de la porta oberta,
Jo t'agraeixo que responguis, de debó. Però el que vull dir-te és que això no vol ser cap plataforma de recolçament a RCat. Que la seva missió ja s'ha tancat. El que demano és si té sentit obrir noves causes, parofitant l'eina donat que ja te una mica de recorregut. M'explico?.

Cesc,
He llegit el post d'en Sort.
Bé, ja s'anirà veient com va tot plegat. L'important és que rutlli.

Joliu,
Em tenies preocupat. He llegit això de la criatura. Espero que la tinguis millor.
Celebro que li trobis utilitat a l'invent. Estic d'acord en mirar de pensar en coses que cerquin el denominador comú més que la diferència. Això ens mata. Lentament, però ens mata.

Reflexions en català,
Important remarcar que va ser una iniciativa sorgida des de la societat civil. Que no és cap cosa de partit. Sinó gent preocupada pel país, disposada a dir-hi la seva, aprofitant les eines tecnològiques de la Catalunya 2.0.
Salut!

Anònim Esteve,
Una de les bondats d'un portal és concentrar informació que normalment està dispersa. Per això crec que va tenir la seva qüota d'èxit, perquè va descobrir blogs i punt de vista nou, que d'altra forma hagués costat més de fer aflorar. Gràcies pel comentari i insisteixo en agrair-te que l'hagis fet.

Clint ha dit...

Jo crec que si el què es vol és tenir una visió més amplia cal tancar-lo, més que res per evitar que sempre quedi lligat a Rcat.

Una evolució potser seria el més adient i així potser agafaria adhesions que tot i estar d'acord amb l' ideari general no es van apuntar a B* per estar enfocat bàsicament al suport a Carretero.

El què esta clar és que l'idea sí que no s'ha de tancar.

Salvador Garcia-Ruiz ha dit...

Hola, jo mantindria Blocs amb Estrella per tenir un portal sobiranista i transversal on els blocaires ens poguem trobar, compartir idees, i fer difusió.

No cal que es parli d'ERC o de RCat, sinó de país. Però el mantindria, segur.

Joan Arnera ha dit...

Bé, Dessmond,ja saps la meva opinió respecte B*. El tema del "bloc gran" és, com diu algun comentarista, certament una idea diferent,molt menys oberta. Ja veurem si rutlla, i com es combinen els autors; em sembla que el més interessant és la seva transversalitat, i potser aquesta ha de ser la seva modesta funció, fer paleses les semblances o almenys fer que les diferències no es vegin com un problema.
Salut

Dessmond ha dit...

Clint,
Vols dir que cal fer-li un lífting?. Gràcies per la idea.

Salva,
Entec que dius llarga vida a B*. Merci pel comentari!.

Joan Arnera,
Desitjo llarga vida a iniciatives com aquesta del "bloc gran". Realment és un gran repte. Celebro l'esperit de fer paleses les semblances. Espero que faci fortuna. Salut.

Anònim ha dit...

Benvolgut Dessmond,

Des de l'exterior. Sense cap bloc, pel moment. Però agraït als blogers que van trobar oportú, quina gran tasca, posar un denominador comú davant un repte com era un congrès d'ERC on una alternativa renovadora, autènticament renovadora, ben liderada, i amb patriotes al darrera, s'enfrontava als aparells de la maquinària oficialista, amb escases possibilitats de presència als mèdia tradicionals.

Gran feina. Però com diu en Dessmond, feina feta.

Jo, particularment, crec que continuar el B* de manera indefinida amb altres temes, transversals, de pais,etc., es voluntarisme de bona fé, però dificilment sostenible.

Al final, 7/10 dies abans del congrès d'ERC, crec que ja estava tot dit. Ja eren més repeticions d'argumentaris que res. O seguir les novetats de cada dia. Però es va fer llarg.

La riquesa/atractiu de cada blog vé donada pel blogger. Pels temes que planteja, d'actualitat o no, concrets o generals, etc. I aquest pluralisme es molt enriquidor.

Altra questió´, crec, seria mantenir la marca identitarìa de B*, positiva i necessària.

Però només veig convenient, potser, engegar de tant en quant, cada dos mesos, un tema concret comú, que aplegui i desperti consideracions diverses d'altres blocs de B* durant 7,10 ó maxim 15 dies.
No és el cas, ara, però potser sí el 2010. Les eleccions al Barça. No per a defensar una candidatura, crec, sinó per tenir punts de vista plurals, pero sempre sobiranistes, al respecte.

No veig que calgui tenir una posició comuna (com va ser el cas de RCat) sempre, sinó un tema comú (La constitució europea, fa anys, o Turquia si o Turquia no, a la UE, si es volguessin tocar temes no seempre estrictament interiors catalans).

En tot cas, a mí em sembla que el que decideixin els mestres blogers Dessmond, Elies, Joliu i Joan Arnera, al respecte, ben decidit estarà. I si van treient de tant en quan temes concrets, per a ser analitzats o comentats amb el paraigua comú de B*, que siguin pocs, i molt bons, els qui ho decideixin. Ells o els qui ells diguin, pero que no siguin gaires.

Suposo que algú, benvolgut Dessmond, no voldreu la renovació, però amb l'exit assolit, teniu ja la renovació donada,i el que decideixis, tu o amb altres 2 ó 3 bloggers del B*, ben decidit està.

Decidiu el que decidiu, encantat, de totes totes, amb la vostra decisió.

Ben cordialment,

Andreu

Anònim ha dit...

Hola companys,

a mi em sabria greu que es perdes la idea de blocs amb estrella. És i ha estat una bona inicitiva, tan per militants d'erc com simpatitzants com ex-votants.
Tancar els B* és una cosa ben senzilla, però crec que em de continuar sent critics i denunciar aquelles coses que no ens agraden. Potser ara toca renovar la idea dels B* i situar-la a una era post-congres: i potsser, tal i com diu en Salva, parlar més sobre temes de País, futur de Reagrupament i noves ideas i sobretot englobar nous blocaires d'altres sectors, tan de dins el partit com de fora.

Em de renovar la web i crear el nou Blocsambestrella 2.0

Propostes?

Salut i amunt les atxes!

Anònim ha dit...

Voto continuïtat