dimecres, d’octubre 03, 2007

Jornada Generacional d'Economia

El proper 19 d’octubre se celebrarà la Segona Jornada Generacional d’Economia, a l’Espai ESADEFORUM de Barcelona. Aquesta jornada que fa dies que ja és publicita per alguna banda, té un aforament limitat. Vull fer notar aquest detall, així d’entrada, perquè després de dies i dies per inscriure-s’hi, i hi ha qui dirà coses del tipus “si ho arribo a saber!”.

Aquesta és una iniciativa que va sorgir fa un parell d’anys al sí del Grup Hayek. De seguida vam veure que si volíem aspirar a fer una cosa de molta volada, calia comptar amb més gent que ajudés a fer una proposta el màxim de transversal. Així s’hi sumaren al projecte l’Espai Vicens Vives i l’Associació Catalana de Professionals. Aquest tercet d’entitats, que va fer-ne una molt bona primera edició, enguany es proposa repetir l’experiència.

S’analitzarà i debatrà al voltant dels diversos nivells de lideratge: individual, col·lectiu i de país. Tema singularment necessari pels dies que ens toca viure. Recomano, doncs, visitar el lloc web i mirar amb cert deteniment el programa. I demanar els dubtes que calgui i formular la corresponent inscripció.

Entre les persones que obriran l’acte podem trobar els consellers d’economia català i baleàric, així com el director general d’Esade. Suposo i desitjo que ben aviat sortirà el llistat de ponents definitius, però ja avanço que són de primer nivell. Afortunadament, els convidats són gent lligada al món empresarial, més que a l’administració pura i dura, on exerceixen càrrecs de màxima responsabilitat. Tenen en comú el perfil d’edat: rondar entre els 30 i 45 anys. És a dir, la generació “jove” que ha de pilotar aquest país de forma exitosa.

Fa molt temps, potser massa, que hi ha un ambient general tocat per la grisor. En el lideratge del país, sobre tot. Aquesta iniciativa pretén visualitzar que tenim material humà necessari per segui avançat tan excel·lentment com sempre. Potser comença a ser hora que una determinada generació, massa encartonada, deixi pas al talent encara que vingui de nivells més joves. Aquesta gent existeix en múltiples camps, però el relleu generacional mai ha estat fàcil de fer. Ara cal començar a plantejar-ho amb molta prudència. No és un procés immediat. Potser si deixem aquesta feina per més endavant, aleshores no valdrà la pena.