dissabte, de desembre 23, 2006

Gran troballa

Avui és un gran dia. Després d'un parell -català- d'anys, he lograt contactar amb en Mateu Llobera. Aquest és un magnífic pintor, el darrer exponent de l'escola pollencina.

Sóc un fervent admirador de la seva obra, que és simplement magnífica. Vull quedar amb ell i parlar. A mi em sembla un geni, que incomprensiblement passa molt desapercebut.

Quan en el seu dia es va inaugurar Es Baluard, un centre d'art contemporani ubicat en un lloc preciós de Palma, vaig quedar parat que no hi hagués cap referència pictòrica d'aquest artista. En canvi, n'hi ha unes quantes que podrian cerdir-li el seu espai sense que el patrimoni cultural baleàric se'n ressentís; ans el contrari.

Vull parlar amb ell. Els artistes tenen el seu punt estrambòtic, també. Però crec que s'hauria de començar a empènyer per tal que se li faci un homenatge o alguna mena de reconeixement. No entenc com Mallorca pot deixar al calaix de l'oblit un personatge de la talla de'n Mateu Llobera. Aquesta és la impressió que tinc, des que el vaig descobrir. Tant de bo vagi errat.

8 comentaris:

l'home de la musica ha dit...

Porto una hora intentant localitzar alguna obra d'aquest artista, i no en trobo cap. Sabries on podria veure algun quadre seu? m'ha donat curiositat. M'agrada molt la pintura, i més encara conéixer nous artistes.

Dessmond ha dit...

L'home de la música,
Mira aquí, per exemple: http://www.galeriadearte.com/portal/modules.php?name=coppermine&file=thumbnails&album=7
Una de les caacterítiques d'aquest pintor és que no s'el troba facilment a internet.

Quadern de notes ha dit...

Les obres des Baluard no són de gaire qualitat, malgrat que algunes signatures siguin de grans artistes. més que un museu d'art contemporani és una col·lecció d'un nou ric mallorquí molt mal assessorat en qüestió d'art.

Trob que ha de ser tota una fortuna no aparèixer per a qualsevol artista en aquesta col·lecció.

garmir ha dit...

Hola:
Dessmond et dessitjo feliç dia de Nadal i Sant Esteve.

Dessmond ha dit...

Miquel,
Estic d'acrod amb el que dius. Ara l'infraestructura és important.
Molt Bon Nadal!

Garmir,
Agreixo els teus bons desitjos.
Jo també espero que tinguis Molt Bon Nadal!

Dessmond ha dit...

Ramon,
Jo també et desitjo Molt Bon Nadal.
Una abraçada des de Mallorca!

JANA ha dit...

Aprofitaré que demà marxo cap a Mallorca a passar alguns dies casa una amiga de l'ànima, per poder visitar el centre d'art que dius i poder opinar al respecte, de totes maneres, no podem oblidar el govern que hi ha a ses Illes...:-(

Bones Festes!

Dessmond ha dit...

Jana,
Jo torno cap a Barcelona demà, precisament. Bon cap d'any!
Ja em diràs que te'n sembla Es Baluard.
El millor per a mi és la mostra de principis de segle -passat- mallorquina. El demés és bastant fluixet.