diumenge, de desembre 31, 2006

Bon jorn de Ninou!

Fa dies que hi ha una colla que està preparant el cap d’any. El cap d’any on jo hi participo, vull dir. La cosa s’organitza de forma col·lectiva i programada. Cada any els demano el mateix: que passem olímpicament del raïm. A més de ser una absoluta estupidesa, és un costum –patètic- importat. Cada any jo em despenjo educadament amb la mateixa cançoneta. Cada any.

Aquest cop, però, ho he demanat sense embuts: qui és l’imbècil –a més d’espanyolet del tipus mig- que vol fer això del raïm?. Hi ha hagut qui s’ha ofès majúsculament. No em sap excessivament greu, però cert és que el sopar d’avui ha de tenir més de festiu que de contenciós.

Tota aquesta fanfàrria em cansa sobiranament. Em sembla una mica –massa- banal haver de “celebrar” una cosa com és el cap d’any. No entenc perquè coi no podem sopar tranquil·lament, tots dos a casa. Venim més que farts de Mallorca. No necessitem fer àpats extraordinaris de cap mena.

Amb aquesta colla ens hem vist i revist al llarg de l’any. No entenc la necessitat de tornar-ho a fer a dia d’avui. Hem de fer “festa” perquè està escrit al calendari?. Som, com tants d’altres, una colla d’extraviats.

Per rematar-ho, no tots els que haurien de ser-hi vindran. Enguany hi haurà alguna baixa que jo particularment sentiré i molt. M’estic començant a pensar si la següent he de ser jo. Tinc tot un any per endavant, per intentar fer bons propòsits. I maldar per a que se s’acompleixin.

Bé, encara que no ho sembli, desitjo a tothom -i de tot cor- el millor en aquest any que ben aviat posarem en dansa. Espero que superi amb escreix en tot el que ha estat de bo el 2006. Molt bon jorn de Ninou!.

28 comentaris:

vilapou ha dit...

Bona sortida d'any, bona entrada, bla, bla, bla,...
Bon Any Dessmond!

Dessmond ha dit...

Vilapou,
Gràcies! Igualment i augmentat!

Júlia ha dit...

La festa de Cap d'Any és la festa del 'cutrerio' per excel·lència, importar tradicions no em sembla dolent, però fer-ne dogma i frivolitzar-les al màxim... El raïm, els barretets, els espanta-sogres, les calces vermelles, el xampany de garrafa... i encarà augmentarà, la cosa. Mentrestant els restaurants fan l'agost, i les sales de festa. Les festes obligatòries fan més pena que gràcia, al menys a mi, també.

Dessmond ha dit...

Júlia,
Si, com que és amb aquest segell tan cutre, procurem fer-ho a casa d'un particular.
A vegades fins i tot aquests particulars també semblen tocats d'aquest cutrerio. O de certa imbecilitat, que pel cas, és el mateix.

Anònim ha dit...

Ei, lo de les calces vermelles que diu la Júlia a mí ja mestà be. La llastima és que et diuen que les porten però no te les ensenyen (al menys a mí, pobret).
Si almenys els raims els poguéssis mastegar sense correr i escupir la pell fent punteria a veure qui el fot a la copa de xampany (això de cava ho direu vosaltres si voleu), encara li trobaria una certa gràcia.
Estem ben torrats tots plegats!

Ara en serio. Us desitjo que per Ninou enceteu un període ben profitós.

Faré un trago llarg per vosaltres.

Anònim ha dit...

Per mi també és la festa més estúpida de l'any. És el dia que sortir per la nit et costa molt diners i que sempre hi ha qui se n'aprofita. Odio el Cap d'Any i odio tenir que pagar 20-30 euros per anar a prendre alguna cosa.
Passo olímpicament del Cap d'Any!!!

Dessmond ha dit...

Franciscu,
A mi això de les calces vermelles fa tres o quatre anys que ho vaig descobrir. És un motiu més per considerar que aquesta festa només és apte per a la imbecilitat. I és que més a més ningú te les ensenya. I per a que una senyora t'ensenyi les seves putes calces no cal que hagui d'esperar al darrer sopar de l'any. És patètic veure els adults fent de púbers amongolats.

Montse C.,
Benvinguda al club. Aquesta festa el que fa és deixar en evidència la ruqueria col·lectiva. Veient això m'explico moltes coses. El país no dona per gaire més.

garmir ha dit...

Hola:
Dessmond i resta de blocaires, bon 2007 i.... Dessmond a veure si el 2007 ens porta alguna alegria politica inesperada com ... el trencament del tripartit 2.0 i a CIU a Sant Jaume de nou. O la victória de Trias amb l´ajuda de altres partits a BCN. Jo els caps d´any els celebro a casa amb els pares , i com no bec, ho faig amb cafè amb llet i a escoltar música. Feliç 2007.

Dessmond ha dit...

Garmir,
Jo espero, també, que el 2007 ens porti alguna cosa ben positiva.
Molt bona vetllada, doncs. Molt Bon 2007!

Anònim ha dit...

bon any nano!

Anònim ha dit...

Bon Any nou !!!

Dessmond ha dit...

Juli,
Gràcies, igualment!

Jaka,
Bon 2007!

Anònim ha dit...

Sí que és ver.
Jo no he pogut mai menjar-me els dotze grans de raïm amb les campanades i crec, ben pensat, que ha estat gràcies a la desgana que hi posava. Ahir ni tan sols ho vaig intentar. I quina pau i tranquil·litat sentia en no fer-ho. Bon any a tothom!

Dessmond ha dit...

dona corrent,
Jo ahir, com sempre, vaig passar olímpicament d'aquesta pressumpta tradició que ni és nostra. No fa ni cent anys que es fa aquesta cosa.
Vaig trobar l'agradable sopresa que hi va haver qui s'hi va afegir. Molt més del que em pensava, vaja!
Bona any per a tu i els teus,dona corrent.

Joana ha dit...

Bon Any dessmond,
T'hagués anat millor un arròs bullit amb un all i oli d'oliva després de les vacances mallorquines.
I tens raó, dins la cutrileria, millor fer-ho a casa que a fora.

Oriol ha dit...

Dessmond, passa un bon any Nou, i que jo ho pogui llegir!!. Per cert, la meva entrada d'any ha sigut amb els de casa, tots quatre quietets, calentons, i sense raïm, que em fot emprenyar això de començar l'any tossint, eps, però amb els calçotets vermells, això si, que no falti.

Mikel ha dit...

Doncs jo si qeu ho trobo be lo de quedar amb gent per cap d´any , potser perque en el meu cas dels 10-12 que quedem n´hi ha algun que no veig molt durant l´any pero de totes formes es uan nit on pots xerrar i riure molt si estas envoltat de gent amb qui t´hi trobes be clar.

Anònim ha dit...

"Pobres catalans

Els catalans som rics i ho seguirem sent durant anys. El nostre risc més immediat no és deixar de ser rics sinó deixar de ser catalans. Històricament hem aconseguit ser rics perquè érem catalans i això ens donava unes característiques especials que ens feien espavilar. Ara hem perdut aquesta empenta i ens diuen que no cal recuperar-la. Que ja tenim institucions que s'ocupen de resoldre tots els nostres problemes i que no cal que patim i ens esforcem. La política intervencionista està matant l'ànima del país. Està matant la iniciativa i la identitat, que figura que ja tampoc no ens cal. Aquest és el risc."

Avui, 2 de gener de 2007
Engrunes, Joan Oliver

Anònim ha dit...

Dessmond,

Ets un cascarràbies.

Hòstia, tu per Mallorca??? Potser hem coincidit al Corte Inglés i ni ens n'hem temut...!

Candela ha dit...

I què faig amb la maleïda superstició? ja sé que és cosa d'ignorants, però no soc capaç de treure-me-la de sobre.

FELIÇ ANY NOU!!!!

Clint ha dit...

Eps Dessmond, va no t'enfadis! Que n'hi ha que fins i tot es miren a la tele el Ramón Garcia!
Vinga Bon 2007 ple d'activitat!

Anònim ha dit...

A mi el raïm m'agrada més begut que menjat, però això va a gustos...

Bon any, dessmond!!!

Anònim ha dit...

Bon Any!
A mi aixo del raim mai no m'ha agradat i abans ho feia amb olives; despres no feia res i ara ultimament i anant en contra dels meus principis torno a menjar raim.
Com a consol queda que les campanades de TVe3 van ser mes vistes que les de la Puerta del Sol, no som tan provincians com em pensava!

Anònim ha dit...

Bon any nou!!

per cert, passa't pel meu bloc, em sembla que tinc una notícia que t'agradarà...

Dessmond ha dit...

Crue,
fa dies que he deixat de temer ningú. Estàs avisada.

Candela,
Tu has de fer el que creguis que has de fer, només faltaria. És justament el que intento fer jo!
Segueix amb les "tradicions" i, sobretot, foten candela!

Clint,
Gràcies pèls teus bons desitjos. Veig que hi ha encara qui ens supera. Tot un consol, vaja.
Bon 2007!

Zinc,
Bona Any! A mi també m'agrada més liquat el raïm i gruardat en bota una temporadeta.

Sir William,
Bona Any!
Jo de les campanades passo olímpicament. Quina penjada dels collons!

Juli,
Bon Any Nou!
He llegit el teu article. No coneixia la informació. Molt interessant. I certament, increïble.

Anònim ha dit...

desmond ODIIIII


PARA D TOCAR ELS KOLLONS

FICAT ALS TEUS PROPIS ASUMPTES O ET VINDREM A BUSKAAAA

JEJE ES BROMA, TESTIMO


PERO TIU, ETS UN REPELENT D MERDA I FOTS MOL FASTIC, EN SERIO TIU

REPELENCIA X 2= DESMOND

Dessmond ha dit...

Anonymous,
Si tu ho dius... ara m'has de donar més pistes, si vols que intenti corregir la meva repelència.
Espero que no siguis el mateix plasta que en l'anterior post va foten visques a Eta. A aquesta mena de subhumà no li en faig cap mena de cas. Ni quan intenten fer broma.

El veí de dalt ha dit...

Doncs jo sí que prenc raïm. Diga'm tradicionalista. A casa, però, amb quatre amics i prou. Un bon jalar, una bona xarrera i a riure'ns del món!Bon any a tots!