divendres, de novembre 24, 2006

Carta oberta a en David Madí

Benvolgut David,

El primer cop que vaig llegir una carta oberta a un David, fou la que en Roi li va dedicar a en Meca. Era una carta molt tendra i plena de reflexió interior, prenyada d’imatges estiuenques i de tota aquella llisor colorada que pot despendre una làmina d’aigua. Aquella carta era un crit a la conciliació. Una aposta per afrontar reptes en comú, des d’una complicitat fora de dubtes.

Benvolgut David, tenint present que jo no sóc en Roi i tu no ets en Meca, vagi per endavant que qualsevol semblança només és fruit de la casualitat. Estem entesos, doncs.

En realitat, la meva carta oberta a tu, me la provoca una carta teva oberta als patriotes d’ERC, que te la va motivar una altra carta oberta, però aquesta dirigida als patriotes de CiU.

Benvolgut David, jo no vull insistir en com han anat les coses. Però al marge de que la (in) justícia ens hagi abocat en el mig d’un desert, estaria bé començar a reaccionar. En un puto desert hi fa una calor de pebrots. Tanta, que se’ns poden alegrement escalivar.

Benvolgut David, se de fonts molt ben informades que no ets la persona que aparentes. M’han dit aquestes fonts que ets una persona mega-senzilla, respectuosa i summament afable. Tot això li he fet repetir a la meva font, perquè resulta que és d’Unió. I me’n dona la seva paraula i m’assegura que encara que sembli mentida, que és ver com la llum cegadora: aquella que resulta dels feixos solars quan reboten contra la meva cocorota alopècica. M’ho jura i rejura aquesta meva font d’Unió, perquè resulta que era membre del comitè de campanya de la federació. “En Madí no és pas el que sembla. Sorprés oi, nano?”.

Benvolgut David, els resultats de les eleccions ens han tocat la bossa que no sona. Per això, juntament amb un grup de gent, volem fer un balanç crític del que ha passat. Però volem fer-ho avinent a la gent que té responsabilitats a Convergència i Unió. Nosaltres som simpatitzants actius, perquè la disciplina de partit ens ofega. Diem el que honradament pensem i això ho podem fer perquè no tenim cap mena de servitud que ens posi un sostre a aquesta llibertat de pensament. Un liberal com tu hauria d’entendre-ho a la primera.

Benvolgut David, ens hauria d’importar un ou i part de l’altre el que diguin els demés. Simplement perquè CiU té discurs propi. Aquesta és la marca de la casa i és la seva arma més temible. Ara mateix no hi ha cap altre formació que no se surti del seu manual. Podem, doncs, actuar amb idees pròpies i en positiu.

Benvolgut David, a Esquerra hi ha un autisme que només ells s’el poden arreglar. És un problema gran i que només ells saben com resoldre’l. Lògicament, la carta que va aparèixer a l’Avui, i que tot d’una et va excitar, no pot ser més que l’enèsima forma cínica d’insult adreçada tant als dirigents com als seguidors de CiU. El seu autor és, precisament, un autor consumat en missives famosament desafortunades.

Benvolgut David, ull viu. Nosaltres tenim, també, la nostra creu. És l’avís que ens ha tramés la gent nacionalista que ha decidit quedar-se a casa quan tocava anar a votar. És aquesta gent la que marca la nostra agenda. No la que opta pel cinisme, el mensypreu o l’autisme incontrolat. Als primers sabem com podem donar-los resposta. Dediquem-nos en exclusiva a interpretar els sincers desitjos de la gent que va optar per abastenir-se. Deixem la resta a la seva sort.

Benvolgut David, avui soparem al voltant d’un pa amb tomàquet i una estupenda truita de patates i ceba. Hem convidat un convergent de pro. És el segon d’una llarga llista, de la qual probablement tu no te n’escaparàs. Ben avait tindràs el teu merescut bocí de truita. Mentre això no arriba, benvolgut David, perquè no procures aparentar el que realment no ets?. Vols fer el fotut favor de començar a canvia de xip?. És aquest el repte que en endavant has d’afrontar. Igual que el mateix Meca va haver de solcar en mig de la sol·litud marina, tu també lograràs aconseguir finalment arribar a bon port. Mica en mica. Però sabent que com més aviat comencis la travessia, més aviat l’acabaràs.

Cordial i amatentment,

Desmó, bon noi com pocs

31 comentaris:

l'home de la musica ha dit...

Saps que vaig estar treballant de secretari de Jordi Viura i Molta a UTDCC??? però ja fa més de 8 anys, d'això... Per cert, si que et rodejes de gent animosa, no?

l'home de la musica ha dit...

Saps que vaig estar treballant de secretari de Jordi Viura i Molta a UTDCC??? però ja fa més de 8 anys, d'això... Per cert, si que et rodejes de gent animosa, no?

Anònim ha dit...

Desmó!!!!!!!!!!!!

Hurra, hurra i hurra. Magnífic post, sí senyor.

Txell ha dit...

Hi ha una cosa que no entenc... si és una persona mega-senzilla, respectuosa i summament afable, pq qllons ha d'anar disfressat de llop famèlic? Nom graden les persones prepotents i sobrades, i aquest noi dóna aquesta imatge!

Bon cap de setmana Dessmond!

Joan Arnera ha dit...

Molt bé, Dessmond. A Convergència teniu efectivament problemes, i la manera d'anar endavant és afrontar-los críticament i sense aquest orgull una mica infantil que gasta sovint en Madí, i que està empantanegant la situació política convergent, em sembla. Jo, que no sóc pas votant de CiU, penso en canvi que Catalunya necessita CiU, necessita un nacionalisme de centre o de centre-dreta, amb cara i ulls, que posi per davant el país a les ambicions personals. Igual com Catalunya necessita una Esquerra que també avant-posi el país a les ambicions personals i a la defensa tant abrandada i tova de les "polítiques socials", que de fet, és quelcom que comparteixen els dos partits (a CiU em sembla que li sobre Unió, però aquest és un altre tema). Total, que bravo pel post, i que cal reconstruir ponts entre els partits nacionals. Comencem per baix, pels votants d'uns i d'altres, i després ja convencerem els de dalt. Salut company!

Dessmond ha dit...

L'home de la música,
He fet els grans amics en això que en diem fer país. Treballant a canvi de res. De res material, vull dir. És una forma d'entendre la vida que t'aporta molta benzina.

Cruella,
Ara només cal que també el llegeixi en Madí.

Txell,
Tu ho dius: dona la imatge. Li passa el mateix a en Mas. Crec que haurian de cuidar millor les formes. No pot ser que la imatge no ens deixi veure el contingut.

Joan Arnera
Els problemes meus són els dels "ciutadans". No milito enlloc més que en les coses que tinguin un component nacionalista. També gasto aquest discurs crític amb gent d'Esquerra, que per cert, des de fa uns dies piulen bastant menys.
Sí, Catalunya necessita CiU. Però la de sempre. No aquesta que tu i molts més voleu posar en el carro de la dreta. CiU és l'única força que ha demostrat ser realment transversal. En això jo hi penso invertir energies. No en voler crear el mapa de les dretes o de les esquerres. O en els progres i els que no en són. I tota aquesta manera conservadora d'entedre el país. Relligar el país, sí. CiU ho ha intentat des del primer dia. Esquarterar-lo arbitrariament, no.
Esteu molt equivocats els que només coneixeu CiU des dels telenoticies de TV3. Tothom necessita fer molta autocrítica. Però molta. Perquè l'abstenció en el referèndum i en aquestes eleccions ho diu clarament.

Salvador Grifell ha dit...

Sóc militant de Convergència i des de la militància activa i compromesa sóc dels que opinen que l'actitud i el posat de David Madí no ens ajuden.

Alhora, crec que en Madí li falta humilitat i autocrítica, ja que com a cap de campanya hauria d'assumir alguna responsabilitat del fet que CiU hagi obtingut, tan sols 48 diputats molt per sota de les expectatives, i haguem perdut 90.000 electors respecte l'anterior eleccions.

Salut.

Dessmond ha dit...

Salvador Grifell,
Hi ha més d'un posar que caldria cuidar.
En Madí, malgrat tot el que es digui d'ell, és una persona altament competent.

L'autocrítica que demanes -i que jo també demano- va molt més enllà de la persona d'en Madí. És de fons.

Salut i endavant!

Papitu ha dit...

Em sorprèn gratament que parlis d'una Convergència transversal considerant el programa polític que ha presentat darrerament (des de les parlamentaries del 1999). El joc maniqueu d'esquerres i dretes com a simples etiquetes no té cap sentit però sí quan un revisa els programes. En fi, felicitats per la iniciativa autocrítica així la faci tota la classe política. Salut!

garmir ha dit...

Hola:
Ciu per canviar ha de tornar al catalanisme popular deixar de representar un nucli reduit d empreses familiars i apostar per la gent del carrer, la veritat se´m treuenles ganes d entrar a CIU quan sento a Duran o Mas defensar com unnlobby un grup reduit de persones i no apostar per multinacionals, o la sortida a borsa de empreses ctalanes. I sobre tot com militant del PPC em sento ofès per haver anaat al notari per no pactar amb nosaltres i en canvi despreés anar a Madrid a defensar els interesos de un grup reduit d empreses , aixó al PPC no passa, aixi no es fara mai una fusio a la navarra que tant necesitem tant uns com altres.CIU ha de deixar de representar la empresa familiar per representar la clase mitjana i popular com feia Pujol als primers anys, si no m´acabare creient que CIU es un lobby pero no un partit.Gracies per llegir-me.

Anònim ha dit...

CiU pagara durant molts anys el seu suport incondicional al PP i les baixades de pantalons del Mas.
A mi el Montilla de president no m'agrada gens pero es que el Mas el primer que va fer es fer-li una oferta al Montilla.
Cal una renovacio total, ja no de CiU o ERC sino de tota la classe politica catalana. Tots han demostrat que son uns inutils.

Dessmond ha dit...

Papitu,
O comencem a fer autocrítica tots, o només podem anar pitjor en endavant.

Garmir,
CiU no és un nucli reduit de res. Sempre ha tingut vocació de crèixer, en tots els sentits. Mai ha tingut vocació de parròquia.
Això del notari no em va agradar. Ara, ja m'explicaràs que podia fer-se si a CiU se l'acusava de tenir un pacte de sota mà amb el PP.
El PP també ha de fer la seva autcrítica. Amb un PP que es tira al monte -espanyol-, per lograr rèdits miserables a Madrid, és impossible que aquí fem veure que no passa res.
Gràcies, també, per llegir-me tu.

Dessmond ha dit...

Sir William,
Crec que en Mas pagarà la foto amb en ZP. De moment ja ho esta fent.
La correcció parlamentaria "obliga" a trucar la porta del que et segueix en resultats. No confonguem això amb cap oferta. Jo a en Mas li he sentit dir les preferències amb ERC. En Mas a qui li retreu que estigui la cosa covada és precisament a ERC. No al PSC.

Cal un exercici d'autocrítica. CiU ha fet molta neteja. Li cal trobar el to. Crec que hi ha d'altres partits que fa temps que s'arroseguen amb els mateixos cracks. Però la crítca ha de tocar a tothom. Els nivells d'abstenció són el missatge més clar.

Anònim ha dit...

Sempre que passo per aquest bloc, no puc evitar fer-me la mateixa pregunta:

Com és possible que en Dessmond sigui de Convergència?

Em costa de creure.

Dessmond ha dit...

Turrai,
I perquè no hauria de ser-ho?
Ara m'has ben mort!

Anònim ha dit...

Tens raó, dessmond, no entenc per què no hauries de ser-ho!!! Com s'imagina en turrai que és la gent de Convergència?

El veí de dalt ha dit...

Dessmond, estic amb la Txell. Jo no sóc votant de Convergència i crec que el posat diví de Mas i prepotent de Madí us fan més mal que bé. Això, sí: una coherència en el discurs de fons no els la puc retreure. A CiU li sobra la U. Però a altres partits, els sobra cts dirigents. I és que, en general, el nivell polític, el que realment es diu "polític", a Catalunya (i les Espanyes) està sota mínims.

El veí de dalt ha dit...

Dessmond, estic amb la Txell. Jo no sóc votant de Convergència i crec que el posat diví de Mas i prepotent de Madí us fan més mal que bé. Això, sí: una coherència en el discurs de fons no els la puc retreure. A CiU li sobra la U. Però a altres partits, els sobra cts dirigents. I és que, en general, el nivell polític, el que realment es diu "polític", a Catalunya (i les Espanyes) està sota mínims.

Anònim ha dit...

És una llàstima que estiguem així. Sempre parlant de si CiU va pactar amb el PP, etc. etc. etc. I què ha fet ERC??? Penso que ho ha fet pitjor; ha posat un no-nacionalista al poder.

Dessmond ha dit...

Dona corrent,
Crec que hi ha un clixè molt irreal de qui pot ser un votant, seguidor o militant de CiU.
Al pas que va la política catalana, jo seré votant de CiU per molt de temps. No hi ha masses opcions més on poder triar.

Veí de dalt,
Jo el que dic és que certs posats xulescs a CiU,són pura imatge. La realitat és diferent.
Vull dir-te que m'agrada molt en particular que diguis no ser votant de CiU i que facis anar aquest to: crític, però molt respectuós. T'ho agreixo sentidament. Tan de bó fessim anar aquest tacte. Les coses, en general, ens lluirien molt més i millor.

Montse C.,
Hi ha una amnèsia que és entre interessada i selectiva. Els que recorden els pactes amb el PP, obliden que abans es va pactar amb el PSOE o amb la UCD.
L'amnèssia selectiva és la del PSC, que s'oblida dels pactes amb els seus amos.
La interessada és la d'ERC, per justificar una jugada imperdonable des del punt de vista nacionalista.
Tothom sap la diferència entre pactar, deixant l'altra part fora del govern, o convertir-la en actor principal, que és donar-li una conselleria o encara pitjor: la presidència.
Cal ser rematadament imbècil per no destriar la jugadeta.

Joan Arnera ha dit...

Dessmond, potser no m'explicava, ahir, però jo també crec que Catalunya necessita la CiU de sempre (i jo no "la vull posar a la dreta", tot al contrari, només que sigui -que continuii essent- una força certament transversal com dius tu, però de caire més conservador que no pas ERC, que hauria de representar la mateixa transversalitat però per la banda més socialdemòcrata)
Quan critico l'actitud actual de certa part de la cúpula convergent ho faig en aquest sentit, i com crec que podràs veure llegint el meu bloc (on ja veus que t'he enllaçat), sóc igualment crític amb ERC i no comparteixo pas la seva actual direcció... tot i que crec que cal esperar una mica a veure com van les coses. Salut

ZAGASO ha dit...

Serà un Sant d'home i una bellíssima persona com el Sr Mas, però com a polítics no fan la talla.

Escric, mirant dues dedicatòries que tinc penjades al despatx, i que molt amablement em va dedicar el Molt Honorable PRESIDENT Pujol i penso, amb desànim, que estan a anys llum.
Si no canvia Ciu, el País ho té negre. Més humilitat i més realisme.

Dessmond ha dit...

Joan Arnera,
O tu no t'explicaves o jo et vaig entendre malament. Internet té les seves limitacions, no et pensis.
Joan, gràcies per incloure'm en la teva llista. Jo faig el mateix.
Salutacions.

Ignasi,
Segurament tens la teva part de raò. En Pujol va deixar el llistó ben amunt. Ha deixa un buit molt difícil d'omplir i afecta a tothom: a qui l'ha de subtituir i a qui ha de seguir votant.
Ull viu: demana-li rigor a CiU. Però el mateix rigor exigeix-lo a tothom.
En Mas serà el que vulguis i més. Però la resta no és superior en idees, estil o preparació.
Consti que això no ha de ser un consol pels convergents. No val en absolut. Ara, totalment d'acord en que CiU ha de fer una crítica molt i molt acurada, per la part que li toca. Hi ha molts desencantats hi tothom en té la seva quota de responsabilitat.

bacus ha dit...

mmmhhh, reagrupació entre minories com altres que de moment sempre ho hem estat......

rück.jpg---vor.jpg -- jesus . josep i maria....

swf...
http://odeo.com/audio/3180343/view

mp3¿?¿ paga o calla...

http://odeo.com/show/3180343/1192180/download.mp3

bacus ha dit...

paraules SI.. però no és el medi,,,per parlar curament de models de societat,,

bacus ha dit...

aqui no, però a d¡altres com el meu la discussio fructifica encara que sigui anonim.............puc "acceptar" desde el nazisme al stalinisme propostes entre-mitge unes més però no de per si seran superiors als extrems.. als extrems s'els venç amb paraules no amb anti-extrems....

bacus ha dit...

vencerem pq tenim la rao i ja no et spamejio... més...


el dia que perdem la "raó" que penso que tinc jo i tu amb les teves idees....

pero es la rao que ens portarà a ser lliures o no, però una idioligia sense "rao" es obsoleta com la de la nacio "espanyola" però d'alternatives hi ha moltes.. jo penso que la teva és un branca més del capitalisme i segurament la meva un somiatruitisme... que fer ???? lluita fraticida ??? endavant ... sempre que abans españa patada al cul...



indapatats --- veu catalunya nord...
mp3-

no molesto més contrast d'opinions és la millor discussió-------------

swf http://odeo.com/audio/2903283/view

listen to this eddie - heartbreaker
http://odeo.com/audio/2899223/view

Dessmond ha dit...

Bacus,
Ser liberal no significa ser un mercenari del capitalisme i, encara menys, el salvatge.
De la mateixa forma que quan em declaro nacionalista no vull dir que aspiri a fer desaparèixer el que no sigui català com jo. Hi ha una sèrie de matisos, que semblen difícils de fer entendre. Fins i tot per internet.

Mikel ha dit...

Ei dessmond! quan sigui gran vull ser com tu

ZAGASO ha dit...

Em sembles una persona assenyada. Aplaudeixo la teva crítica per a millorar el projecte, però et recodo que jo no em dec a ningú i si alguna cosa m'ha caracteritzat ha estat la crítica generalitzada a la política actual, vingui d'on vingui.
Jo he votat a Ciu i a ERC. Voto i defenso a qui em sembla i en el moment que em sembla. I ara mateix em sento desencisat per tots, fins i tot per els qui he votat i han ajudat a Montilla a ser president, molt a pesar meu.
Per motius molt personals, he estat pujolista molts anys i segueixo dient que del Pujol als altres hi ha una distància tan gran ...

Exigeixo rigor a tothom, però de vegades, exigeixes més de qui més esperes.

Dessmond ha dit...

Ignasi,
Procuro ser assenyat. Els comentaris que trobo per aqui m'ajuden molt en aquest sentit.
Jo segueixo essent pujolista, però en Pujol ha plegat. Sí, hi ha un bon tros d'ell a qualsevol altre.
També combrego amb el que dius: de qui més esperes, més li exigeixes. Serà perquè projecta/representa una part de tu mateix.