divendres, de desembre 22, 2006

El blogaire invisible:
El Veí de dalt


L’atzar –i potser algú més- ha volgut que El Veí de Dalt resultés ser el meu blogaire invisible. Va ser una molt agradable sorpresa.

Així és que vaig mirar-me amb deteniment el seu blog, a veure quin regal podia oferir-li.

El Veí de Dalt és una persona molt mesurada, poc amant de segons quin tipus d’estridències. De moment. Escriu molt bé i acostuma a fer moltes i bones recomanacions. Música i llibres, sobretot. En particular tinc la impressió que se’n fa un tip, de llegir llibres. Altrement, no escriuria amb tanta propietat. Les seves històries, sobretot la de les seves veïnes, són francament brillants. És innegable que darrera aquest talent hi ha una bona dosi d’esforç que li permet dirigir-lo amb tan encertada intenció.

Vaig arribar a la conclusió que el millor regal que podia fer-li és un ex-libris. Aquest és un objecte que ha tingut èpoques més glorioses d’ús, però ara mateix els amants dels llibres en un moment o altre n’acaben tenint un. Un bon amant dels llibres ha de pensar en tenir el nexe entre ell i l’obra que ha de romandre per sempre més a la seva prestatgeria.

Espero, doncs, que no en tingui un de fet, ja. I si no fos així, aquest el pot utilitzar per quan enquaderni totes les entrades que ha anat generant en el blog. De ben segur que són més que aptes per quedar enquadernades.

L’ex-libris del Veí de dalt el vaig dissenyar a partir de la imatge que il·lustra el seu blog. Entenc que no és una imatge triada a la tum-tum, sinó que ho ha fet premeditadament. Vol representar l’atmosfera que vol despendre aquest blog i, en conseqüència, la mena de persona –una mica, com a mínim- que és ell en realitat.

Vaig treballar a partir de la foto del “seu” terrat. En forma de dibuix em va semblar que podia accentuar aquesta atmosfera, tant amb el traç com amb el color.

Vaig mirar, també, un fotimer d’ex-libris. Hi ha un món apassionant, rere els ex-libris. Com que a mi m’agrada molt el dibuix, m’ho he passat realment bé fent aquest regal pel “meu” blogaire invisible. L’estructura que hi vaig trobar en els que més em van cridar l’atenció és: paraula ex-libris + motiu al·legòric + nom del propietari de l’ex-libris. I aquesta pauta he seguit. Només vull comentar, si l’interessa’t m’ho fa saber, que puc fer-li arribar una versió amb el seu nom de debò.

Finalment, he volgut fer la feina ben feta. No sé l’ús possible que li pot donar, cas que finalment el regal el trobi factible. Per tant n’he fet les versions de color, blanc i negre, en negatiu i la d’escala de grisos, que remeto per correu-e a l'interessat.

Benvolgut Veí de dalt: només em resta desitjar-te, a tu i els teus, un molt Bon Nadal i un molt bon 2007. Que aquest any que ben aviat encetarem superi per bé el 2006 i que et permeti anar penjant noves entrades puntualment per a gaudi dels teus lectors, que cada dia en som més. Molt bones festes!.


16 comentaris:

Alepsi ha dit...

Ostres jo sempre n'he volgut un, d'ex libris!!!!!! Ja pot estar content el veí!!! [per cert, què vol dir això de "l'atzar i potser algú més"???? jajajaja! Que tot va ser legal, ja ho saps!!!!]

Bé, Dessmond, passa molt bon Nadal!!!

Anònim ha dit...

Molt bon regal si senyor un aplaudiment ben fort !!! Passis unes molt bones festes !!!!

El veí de dalt ha dit...

Hòstia, hòstia, hòstia! I rehòstia!Si et tingués al davant et faria una abraçada que et faria mal de debò, del content que estic. I si fossis una dona et fotaria un petonàs que la llengua et tocaria l'esòfag. Nano, touché!. Certament, no tenia ex-libris (i jo sóc dels que marco tots els llibres amb el meu nom i data d'aquisició), i tingues per segur que, a partir d'ara faré servir aquest regal que m'ofereixies, que sincerament, m'ha arribat al cor (tant el regal en si com el que dius de mí, que no deixa de ser un "mi" blocaire). Entre els meus molts defectes i mancances hi ha el no saber manegar programes de disseny que facin allò que has fet tu. En fi, necessitava fer-te quatre ratlles per agrair-te el detall. Evidentment, algun dia això tindrà retorn. I vaig a mirar més "blocaires invisibles", a veure quin pa s'hi dóna. però segur que cap serà tan xulo com el meu.

Bon Nadal a tu, a la companyia i als que et van "filtrar" el nom.
;-)

PS M'olorava que eres tu; però no per allò de dogmàtic, sinó per enigmàtic. Salut!

Anònim ha dit...

Quin regal més maco! Molt bé Dessmond, segur que el veidedalt estarà força content. Bones festes i feliç any nou!!

Charlie ha dit...

ei bon nadal!

Clint ha dit...

Bon nadal Des, molt xulo el regal.

Dessmond ha dit...

Bon Nadal a tothom.
Sóc a Mallorca i no puc dedicar-me amb calma a constestar a tothom.
Molt bon 2007!

Mikel ha dit...

Ei Dessmond!!!!!!!! MOLT BON NADAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

JANA ha dit...

Vaig fent marrades per aqui i per allà, descobrint tota aquesta gent tan fantàstica i de gran sensibilitat, és tot un plaer llegir-vos...

Salutacions. ,-)

Oriol ha dit...

Des, passeu Bones Festes a poder ser, a sobre la Bicicleta, ;-))

vilapou ha dit...

Bones Festes, Dessmond.
Quina envegeta més sana amb els teus viatgets a Mallorca ;-)

Anònim ha dit...

Redeu, redeu, redeu, benvolgut Dessmond, per ser que dieu que no sabeu dibujar, collons us en sortiu prou bé.

M'agradat molt l'ex-libris

Salut i bones festes!

Dessmond ha dit...

Bon Nadal a tothom. Aprofito una escapada de l'ambient familiar per treure el nas pel blog.
El meus viatges a Mallorca no són turístics. Són exigències "del guión". Però res de bicicletes! Res!
Fins aviat! Si puc postejaré alguna cosa. Però ho tinc summament complicat. Us explicaré alguna cosa d'aquest viatge. Tinc molta confiança posada en la trobada amb els del Tercer Espai per Mallorca. Hem quedat pel dia 27.
Salut i fins aviat!

Anònim ha dit...

Molt xulo l'ex libris. Bon Nadal!! :)

Candela ha dit...

Quina currada! Bones festes!

Joana ha dit...

Dessmond,
Guapo regal! El veí està encantat.
Passa molt Bones Festes i si et sobra una ensaimada de sobressada...porta-la!